לוקחת נשימה
איך לפתח חוסן אישי בתקופת משבר?
צופית נולדה בשם סופיה אלישיב בפתח תקווה. ב-1969 בהיותה בת חמש התגרשו הוריה, והיא נפרדה מאביה, אחותה ואחיה ועברה להתגורר עם סבתה. בשנת 1973, בגיל תשע, עברה להתגורר בפנימייה. בה בגיל 9 נפלה קורבן לפדופיליה והטרדות מיניות מצד מדריך הפנימיה בה שהתה. את לימודי התיכון סיימה גרנט בבית הספר החקלאי "עיינות". לאחר שירותה הצבאי למדה משחק בבית הספר למשחק "בית צבי", וסיימה את לימודיה בשנת 1989.
תקופת הקורונה יכולה להיות משבר, אבל היא גם יכולה להיות הזדמנות. היא מציבה לנו מראה ומבקשת מאיתנו להיזכר מי אנחנו באמת, היכן טמון כוחנו והיכן נמצא משמעות. כמה אנחנו "שווים" בלי עבודה, מנותקים מהחברים, עם תקציב מוגבל, קריירה בסכנה ובתוך סיר הלחץ המשפחתי
מה שיעשה את ההבדל בין יכולת אדם אחד לצלוח את המשבר הזה לבין היכולת של האחר זהו חוסן. חוסן מנטאלי - הטמון בחשיבה וחוסן נפשי- הטמון בהרגשה. שניהם תלויים בסיפור אותו אנו מספרים לעצמנו ושניהם משפיעים על החוסן "הפרקטי"- הכלכלי, המשפחתי, ההתנהגותי.
לצופית היו את כל הסיבות להיות היום במקום אחר לגמרי. הורים שהתגרשו רע, נטישה בגיל חמש, פגיעות מיניות מגיל תשע, פנימיות, חיים שיצרו עולם שלם של נסיבות שאיימו לרסק אותה.
מה מייצר את היכולת לא להתקפל אל מול מהמורות החיים, אלא לבחור לנהוג בחמלה, באומץ, באחריות ובנדיבות? כיצד נלמד את עצמנו להתרומם מעל הטראומה ולא להביט אחורה בהחמצה, אלא אל האופק בתקווה ובאהבה? מה הוביל את צופית לבחור באלטרנטיבות כאלה ואחרות? בהרצאתה עומדת צופית, חשופה יותר מאי פעם, ופותחת את כל הקלפים. בשפה קולחת, הומור מושחז ועיניים טובות היא מובילה את הצופים בין שבילי חייה, כאשר סיפורה המרתק הוא רק תשתית לסט הכלים והתובנות שהיא אספה בדרך. כלים המכריחים כנות מלאה ומבט פנימי חד, אשר באמצעותם היא יצרה את החוסן האישי שלה ובעזרתם היא מסייעת לאחרים לקום כמו עוף החול, תהיינה הנסיבות אשר תהיינה.
על נתינה
הרצאה על מעורבות חברתית
צופית גילתה את 'כוחה' של הקהילה ובעשייה למען האחר היא צומחת בכל יום מחדש.
בהיותה אמנית פורצת גבולות, נהנית לשמש כצינור להעברת מסרים מהאוכלוסיות הדוממות אל קדמת הבמה.
בהרצאתה מאפשרת למשתתפים להישיר מבט אל חייה, כספר פתוח וללא מורא ומפיחה רוח חיים בכל זרע של רצון שעדיין לא התממש.
הרצאתה מאפשרת לנו לראות את החיים בזוויות שונות של ניצחון ומנהיגות, להזדהות ולהיטען באנרגיה של פעילות ויצירה.
צופית משתפת את הקהל בעשייתה החברתית רבת השנים, מעודדת אותו לרצות להרוויח את תחושת השפע הטמונה בנתינה ודנה בשאלות מעוררות מחשבה העולות בהקשר של התנדבות למען הקהילה באמצעות נגיעות מתפיסת עולמה.
- כיצד לפרוץ גבולות בתוך מערכת מקובעת?
- הפיכת הכישלון להצלחה ואת ההתמודדות ליתרון
- מה ואיך לתת, ואיך נדע מה נכון לנו לתת?
- מרוויחים האמיתיים מהנתינה– מי הם?
- התמודדות עם השונה מאיתנו- אמת מול דעה קדומה
מתוך ההרצאה עולה מסר על הכוח העצום שטמון באהבה, נתינה ועשייה חברתית
מסעות אבודים
הצצה אל מאחורי הקלעים של הסדרה "אבודים" מנקודת מבט אישית
מה הביא את צופית גרנט לצאת למסע הזה שנקרא "אבודים"? מה יש בסדרה הזו שמעורר שיח ציבורי כל כך עמוק ומשמעותי? שמטלטל אותנו רגשית, שמעלה שאלות מוסריות וחברתיות שלא תמיד קל לנו לענות עליהן.
רובנו חיים בקצב חיים מסחרר, לא מתעכבים לחשוב על סיפורי החיים של אנשים החולפים על פנינו. הסדרה "אבודים" מאפשרת לנו לפגוש מקרוב, אצלנו בסלון, את סיפור חייהם של אנשים, נשים וילדים, שעברו מסעות מטלטלים וחיים עם פצעי הצלקות שלהם עד היום.
צופית אשר עברה בעצמה ילדות מורכבת מאירועים מטלטלים, מביאה בהרצאה, כמו בתכנית עצמה, רגישות ואומץ יוצאי דופן, אוזן קשבת, עיניים טובות וכוח רצון להזיז הרים. היא מהווה חוד החנית במלחמה על הצדק, בעבור כל אדם אותו היא מלווה בתכנית.
תוך כדי חיפוש אחר בן המשפחה האבוד, עובר הגיבור ואתו גם צופית, מסע מטלטל המהול בכאב ובתקוות שבורות. לעיתים הוא מסתיים בחיבור מחודש של בני המשפחה ולעיתים, המפגש משחזר את הדחייה ומשאיר כאב גדול וסימני שאלה.
בשנת 2011 שודרה העונה הראשונה של "אבודים". מאז צולמו ושודרו פרקים רבים על פני הגלובוס, אשר ליוו סיפורים מכל גווני האוכלוסייה.
הרבה פעמים עולות שאלות כמו:
- מה קורה עם הגיבורים כיום? האם יש איתם קשר?
- מה היה שם בדלתיים סגורות כשהמצלמות נסגרו?
- איך התמודדתם עם השבר?
- איך בוחרים מי ייצא למסע? מה עושים כשלא מוצאים דבר?
בהרצאה "מסעות אבודים" נקבל הצצה נדירה לרגעים משמעותיים מתוך חלקים מהתכניות, כך שגם מי שלא עקב יהיה מחובר לסיפור.
נכיר יחד את הכוח המניע לחיפוש של בני המשפחה האבודים, ומה נדרש כדי לנהל את המסעות הללו מאחורי הקלעים.
נלמד דרך הסיפורים, איפה המקומות בחיינו בהם אנחנו לא מוותרים, מתי אנחנו הולכים עם האמת שלנו עד הסוף, ומוכנים לשאת כל "סוף" אפשרי. ההרצאה מזכירה לנו את כוח התשוקה להשגת האמת גם אם יהיה עלינו להגיע לקצה העולם, היא מזכירה לנו גם את עדינות הנפש, והכבוד לכל אדם הנקרה בדרכנו, כי אין לנו מושג,
באיזה מסע אבוד הוא מתמודד.
ההרצאה מיועדת לכל אדם עם לב רחב, המוכן לצאת יחד ל"מסעות אבודים".
אורך כל הרצאה: כ-90 דקות כולל זמן שאלות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה