הרצאות לבחירה, ניתן גם בשפה הרוסית:
"אנשים מאחורי הרחובות"
הרצאה מותאמת לישוב ספציפי - על הדמויות ההיסטוריות מאחורי שמות הרחובות בעיר. למשל, בחולון סופר על אריה שנקר ועל אולגה חנקין, על סוקולוב וד"ר חיים קוגל וכד'. בתל-אביב בכפר שלם סופר על חיים בר לב ועל צביה לובטקין וגם למה בתל-אביב אין רחוב גולדה מאיר. משלבת סיפורים היסטוריים ואנקדוטות מהחיים של האנשים שעל שם נקראים הרחובות באותה עיר.
"שירים במזוודה"
בהרצאה נדבר על השירים ש"עלו לארץ" עם החלוצים או עם ניצולי השואה והפכו לנכס צאן ברזל של התרבות הישראלית: "בואי אמא", "שלום עירי נוחמה" וכד'. הקטע החמוד שאפשר להשמיע את השירים וגם להפוך אותם לערב שירה בציבור, לתת להם לשיר ברוסית או לנסות לשיר בעברית (להדפיס מילים עבריות ברוסית למשל). אגב, העברתי את ההרצאה הזאת לקבוצה מעורבת של קשישים והיה מדהים, כולם שרו בשפות שונות והיה מרגש - במסגרת האירוע של "עיר ידידותית גיל" של עיריית תל-אביב.
"חיים בסרט" - לצעירים
הרצאה שמציגה בפניהם את התפתחות הקולנוע והטלוויזיה הישראלית, ובכלל תרבות, החל מברוך אגדתי ועד היום, קופה ראשית, המפקדת היהודים באים וכד'. הרצאה מקסימה עם הקרנה של קטעים וסצנות מהסרטים והסדרות, כמובן כולל גם קלאסיקות כמו גבעת חלפון אינה עונה, חגיגה בסנוקר, אבא גנוב וכד'. המטרה - לקרב לתרבות המקומות ולעודד לצרוך אותה.
סדנת כתיבה "לבחור את המילים הנכונות"
הסדנה מציעה כלים מעשיים לשיפור התקשורת הבינאישית והמקצועית. במהלך הסדנה, המשתתפים לומדים כיצד לנסח מסרים באופן ברור ומדויק, תוך התאמתם לקהל היעד ולמטרה הרצויה. הסדנה מתמקדת בפיתוח מיומנויות כתיבה אפקטיבית, שימוש נכון בשפה, והעברת רעיונות באופן משכנע ומעורר השראה. המשתתפים יקבלו כלים פרקטיים לשיפור הכתיבה שלהם במגוון פלטפורמות, כולל דואר אלקטרוני, מצגות, ותוכן שיווקי. סדנה זו מתאימה גם לאנשי מקצוע מתחומים שונים שרוצים לייצר מעורבות באמצעות התוכן שהם כותבים וגם למי שפשוט מעוניינים לשפר את יכולות התקשורת שלהם ולהגיע עם הטקסטים שלהם לליבם של אנשים אחרים.
מרינה קיגל, יוצרת תוכן, מרצה ומנחת סדנאות כתיבה בעברית וברוסית, מייסדת ומנהלת קהילת פייסבוק גדולה "הרוסים על הרוסים". מתמחה בסדנאות והרצאות לגיל השלישי ועולים חדשים.
החלה לעסוק בתחום התוכן והתקשורת בשנת 2013, אחרי שעזבה קריירה משגשגת בתחום אחר והתחילה מהתחלה, כדי להגשים את החלום שלה - להתפרנס מכתיבה. מאז כתבה בכל האתרים והמגזינים הגדולים: ynet, לאשה, פנאי פלוס, במשך שלוש שנים כתבה טור אישי באתר mako. בשנת 2019 הקימה את קהילת פייסבוק "הרוסים על הרוסים" במטרה לקרב לבבות ולנפץ סטיגמות קשוחות שקיימות על מגזר דוברות ודוברי הרוסית בישראל. נכון לכרגע הקהילה מונה 68000 חברות וחברים, רובם דור 1.5 ודור 2 של קהילת דוברות ודוברי רוסית, וחלקם - אנשים מכל שאר המגזרים שהגיעו כדי להכיר מקרוב את התרבות ואת המנטליות ונשארו כי התאהבו.
משך המפגש: כ-75 דקות, משך הסדנה: כ-120 דקות
כמות קהל מקסימלית: תלוי אולם והגברה